News > Pressemeldinger ...

Pressemeldinger (Norwegian)

DOKUMENTARKINO - Crude Impact vises i Arendal Tirsdag 20. Februar
Vi setter søkelys på et av de mest aktuelle spørsmålene i vår tid, et spørsmål som sjeldent tas opp til debatt i det offentlige rom. Hvor avhengig er hver enkelt av oss - og verden generelt - av oljen? Er uroen vi ser i verden i dag et resultat av "begynnelsen på slutten" av tilgjengelige oljereserver? Blir det bare verre i framtiden, eller finnes det løsninger?
Onsdag 14 feb 2007
De menneskeskapte klimaendringene er udiskutable, sier FN’s klimapanel
2. Februar 2007 – Den første store globale rapporten relatert til klimaendringer på seks år konkluderer med at endringene vi ser i atmosfæren, havet, innlandsis og isbreer uten tvil skyldes at jorden er i ferd med å bli varmere.
Fredag 02 feb 2007
UNEP/GRID-Arendal følger Stoltenbergs oppfordring om CO2 kompensansjon ved flyreiser
I sin nyttårstale oppfordrer Statsminister Jens Stoltenberg alle bedrifter til å kompensere for sine flyreiser ved å kjøpe klimakvoter. Som første bedrift i Norge inngikk GRID-Arendal før jul en avtale med reisebyrået HRG Nordic og Naturvernforbundet om CO2 kompensasjon ved flyreiser.
Torsdag 04 jan 2007
SÅRBARE KORALLREVS EVNE TIL GJENOPPBYGGING OG OVERLEVELSE TRUET AV MARIN FORURENSNING
GRID-Arendal har sammen med ledende norske forskningsinstitusjoner ledet arbeidet med å lage UNEP rapporten ’ Our Precious Coasts: Marine Pollution, Climate Change and Resilience of Coastal Ecosystems’ som ble lansert på en FN konferanse i Bejing denne uken. Rapportens hovedfunn er at korallrevs evne til å overleve i en verden preget av global oppvarming vil avhenge sterkt av hva slags forurensning de blir utsatt for i tillegg til klimaendringer.
Fredag 20 okt 2006
Ny Direktør hos UNEP/GRID-Arendal
Det er med glede vi kan informere om at Peter Prokosch er ansatt som ny Direktør hos GRID-Arendal. Prokosch kommer til Arendal fra stillingen som direktør for WWF (World Wide Fund for Nature) i Tyskland hvor han siden 2002 har fungert som Direktør. Prokosch jobbet som leder for WWF’s internasjonale Arktiske program i Oslo fra 1992-2001.
Torsdag 07 sep 2006
Internasjonal konkurranse: Barn maler klimaendringer
For 16 gang avholdes den internasjonale konkurransen der barn maler bilder av klimaendringene - slik de ser det.
Onsdag 06 sep 2006
Stor interesse for FN relatert jobb i Arendal
I begynnelsen av juni dette året ble stillingen som Managing Director for stiftelsen GRID-Arendal lyst ut internasjonalt.
Mandag 17 jul 2006
FRA TOPPEN AV FN-HUSET SKAL FN-BYEN ARENDAL DEBATTERES
GRID-Arendal og Arendal Kommune vil med dette ønske pressen velkommen til å tilbringe noen timer sammen med: Bistandsminister Erik Solheim, Politisk Rådgiver Torbjørn Urfjell, representanter fra GRID-Arendal, Arendal Kommune Fylkeskommunen i Aust Agder.
Tirsdag 27 jun 2006
Fremtiden for verdens tørkeområder varslet i FN miljørapport
’Global Deserts Outlook’ blir lansert på Verdens Miljødag (World Environment Day) 05. juni 2006
Mandag 05 jun 2006
Tromsø blir vertsby for Verdens Miljødag 2007
Norge har fått i oppdrag av FN å markere Verdens Miljødag den 5. juni 2007. Tema for dagen er miljøpåvirkning i polarstrøkene, og markeringen vil bli lagt til Tromsø.
Onsdag 31 mai 2006
Det Kaspiske Hav - et hav av konflikter?
Områdene rundt det Kaspiske Hav og Persiabukta aktualiseres i dag av situasjonen i Iran. Det Kaspiske hav er fylt til randen av betydelige naturressurser som olje, gass og fiskeriressurser.
Mandag 15 mai 2006
Invitasjon til pressen: St. Olavs medalje til Leif E. Christoffersen
Leif E. Christoffersen er tildelt St. Olavs medalje for sitt 40-år lange virke for Norge, gjennom norske og internasjonale organisasjoner innenfor det globale miljøområdet.
Onsdag 08 mar 2006
UNEP statement regarding sealing campaign
GRID-Arendal has recently been approached by Indigenous Peoples organizations that have seen UNEP's logo on the web-site of the company Wildlife Works. This has been incorrectly interpreted as UNEP support to anti-sealing campaigns. UNEP adhers to the principle of sustainable use, and endorses the rights of Indigenous Peoples to carry out their traditional activities within the principle of sustainable use.
Torsdag 23 feb 2006
Invitasjon til pressekonferanse 8. februar kl. 14.30
I forbindelse med samarbeidsprosjektet ”Green Thinking Poster Challenge” inviterer GRID-Arendal og Stinta skole til pressekonferanse. De ferdige bildene/plakatene vises frem og vinneren av konkurransen kunngjøres.
Tirsdag 07 feb 2006
Fra GRID-Arendal til Miljøverndepartementet
Morten Wasstøl, Arendal, er ansatt som politisk rådgiver for miljøvernminister Helen Bjørnøy. Han kommer fra en stilling som Program Officer ved GRID-Arendal.
Torsdag 02 feb 2006
Ny utgave av Poverty and Environment Times fra UNEP/GRID-Arendal
GRID-Arendal lanserer en ny utgave av publikasjonen Poverty and Environment Times. Poverty and Environment Times retter søkelyset på miljø og fattigdom, og i denne utgaven på miljø og status for tusenårsmålene spesielt. Publikasjonen blir i disse dager lansert i New York i forbindelse med FN toppmøtet.
Torsdag 15 sep 2005
Raport peker på naturressurser som en vei ut av fattigdom
I dag lanseres en rapport som utfordrer konvensjonelle innfallsvinkler i kampen mot fattigdom. Rapporten, World Resources 2005: The Wealth of the Poor: Managing Ecosystems to Fight Poverty, understreker hvor viktig det er å se lengre enn konvensjonelle hjelpeprosjekter, gjeldsslette og handelsreformer. For å bekjempe global fattigdom må fokuset nå rettes mot naturressurser og forvaltning av disse.
Torsdag 01 sep 2005
Miljø og sikkerhet i Fergana dalen
Fergana dalen er igjen kommet i internasjonalt søkelys. De siste ukers uroligheter i Usbekistan undrestreker viktigheten av økt regionalt og grenseløst samarbeid. Sammenhengene mellom miljø og sikkerhet er i ferd med å bli enda viktigere.
Mandag 06 jun 2005
UNEP/GRID-Arendal gratulerer årets vinner av Sofieprisen
Sofie stiftelsen offentliggjorde I dag at årets vinner av Sofieprisen er Sheila Watt-Cloutier, leder av den inuittiske organisasjonen Inuit Circumpolar Conference.
Onsdag 20 apr 2005
Rapport om tilstanden i verdens økosystemer lansert 30 mars 2005
Tilstanden i verdens økosystemer vil forverres og globale utviklingsmål trues, advarer eksperter
Onsdag 06 apr 2005
Alle (46)
2014 (1)
2012 (1)
2011 (1)
2010 (6)
2009 (5)
2008 (3)
2007 (6)
2006 (12)
2005 (10)
2004 (1)